13-018

Contact

Wat is een energienota-nul woning precies? Dat is een woning waarbij je voor een flink aantal jaren simpelweg géén zorgen hebt over energiekosten. Het ontwerp is dusdanig energiebewust, dat de woning zelf nagenoeg geen energie verbruikt. Daarnaast dekt op de lange termijn de terugwinning van energie ruimschoots het verwachte energieverbruik. Kortom, géén zorgen over de energienota. Mits u zich richt op een energiebewust verbruik. Dat is zelfs beter dan een energieneutraal ontwerp.

niaNesto: nieuwbouwproject met energienota-nul huurwoningen

Woningcorporatie Portaal heeft een nieuwe manier van bouwen ontwikkeld: niaNesto. Dit heeft alles te maken met energiezuinig wonen en leven. Bouwbedrijf Noordersluis mag voor de woningcorporatie Portaal 11 energienota-nul huurwoningen bouwen op het niaNesto plan Hoge Weide in Leidsche Rijn.

Innovatief energiebesparend casco

De energienota-nul woning heeft een speciaal ontwikkeld casco met innovatieve energiebesparende eigenschappen. De BlueCasco inside is een thermisch regelbare schil en zorgt 's winters voor een behaaglijk warm binnenklimaat en in de zomer voor een aangenaam koele woning. Daarnaast bespaart dit innovatieve systeem zo'n 40% op het gebouwgebonden energieverbruik.

Daarnaast is door het gebruik van PIR isolatie de kierdichtheid gegarandeerd. Uit de blowerdoortest kwam een uitstekende Qv10 waarde van 0,4.

Overige energiebewuste installaties

  • Kunststof gevelkozijnen met triple beglazing (HR+++)
  • Hoogwaardige gevel- en dakisolatie
  • PV-Zonnepanelen (zuidelijke dakzijde)
  • Warmtepomp met bodembron en wandverwarming op de begane
    grond en 1e verdieping.
  • Mechanische ventilatie met warmteterugwinning
  • Een buffervat van 150 liter voor warm water

Gerelateerde projecten