15-019

Contact

Woning in Engelse stijl, te Vasse

Net buiten de kern van Vasse, ligt deze met groen omringde woning in Engelse stijl. De woning is een echte blikvanger. Door de positionering van de woning en het bijgebouw tegen de bosrand ontstaat er een fraai erf. Ook de keuze voor de kleuren en materialen dragen bij aan een landelijke uitstraling zonder daarbij de Engelse stijl aan te tasten.

Detaillering in Engelse stijl

Er is bij het ontwerp van deze woning veel aandacht besteed aan de detailafwerking, die sterk bijdraagt aan de Engelse stijl. Zo worden de gemetselde gevels doorgezet tot boven het dakvlak. Deze gevels zijn afgedekt met zink voor een strakke beƫindiging van het metselwerk. Het zink komt terug in de platte bakgoten die zijn toegepast en op de daken van de dakkapellen. Op verschillende plaatsen is de woning afgewerkt met betimmerde sierelementen. Zo zijn de dakkapellen voorzien van rijk gedetailleerde sierlijsten en slanke boeien en zijn de goten voorzien van een smetplank waarop de gootbeugels bevestigd zijn. Ook de eenduidige kapvorm en de hoge plaatsing van de dakgoot zijn kenmerken die bijdragen aan de Engelse stijl.

Materiaalgebruik

Bij een woning in Engelse stijl is de materiaalkeuze van groot belang, zeker gezien de ligging van deze woning. Door een baksteen te kiezen met een sombere kleur en deze te combineren met oranje dakpannen steekt de woning mooi af tegen de groene omgeving rondom de woning. Daarnaast zijn de opgaande gevels voorzien van siermetselwerk en bevinden zich hoge rollagen boven de kozijnen van de woning. De gekozen combinatie van kleuren en materialen, gecombineerd met een rijke detaillering in Engelse stijl, maken dit tot een prachtige woning.

De woning is in 2015 verbouwd waarbij moderne elementen zijn toegevoegd.

Bekijk ook het interieur van deze woning.